A szalvéták szerepe a mindennapokban nagyon jelentős. Olyannyira természetes a létezésük, hogy csak akkor tűnik fel a nélkülözhetetlenségük, amikor éppen nincsenek kéznél. Kiömlik a bor? Zsíros, maszatos lesz a kérünk, vagy a szánk? Bizony jól jön a segítség!
Szalvéták: a teríték kardinális elemei
A szalvéták képezik a terítékeink egyik legfontosabb elemét, amelyek amellett, hogy praktikus szerepet töltenek be az étkezések során, az asztal esztétikus díszei is lehetnek. Mindig legyen belőle többféle: a Flor éttermi szalvéták széles választékát kínálja.
A gondosan és tudatosan kiválasztott és elhelyezett minőségi szalvéták ugyanis nagymértékben hozzájárulnak az étkezés ideális körülményeinek a megteremtéséhez, emelhetik az étkezések élményét és kellemes hangulatát.
Sokféleségük a szalvétagyűjtőknek örömet jelent: e kis kellékek lehetnek nagyon egyszerűek vagy szépen díszítettek, egyszínűek vagy nagyon színesek, kisebbek, nagyobbak, vékonyabbak, vastagabbak. Egy a lényeg: harmonizáljanak a teríték színével, mintájával és az atmoszférával egyaránt.
Kulturált étkezés nem létezhet szalvéták nélkül
A szalvétát többféleképpen el lehet helyezni az asztalon: akár elegánsan hajtogatva, akár a poharak mellett szabályosan elrendezve. A tisztaság és a higiénia biztosítása mellett, még hozzájárulnak a vizuális élmény megteremtéséhez és a hangulat kialakításához is.
Illusztris szalvétákból szerencsére nincs hiány: sokféle modern és klasszikus színben léteznek, így mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabbakat a Flornál. Nem lesz nehéz a prémiumhatás megteremtése, de előnyös szempont lehet a rugalmasság, a higiénia és az időmegtakarítás is.
Végtelen a lehetőségek tárháza
Számtalan szalvétatípus szerepel a kínálatban, annak függvényében, hogy milyen egyéni igények merülhetnek fel: befolyásoló tényező lehet a napszak, az étkezés típusa, az étterem stílusa, sőt akár még az ünnepek, családi események alakulása is.
Az egyrétegű, többrétegű szalvéták lehetnek fehér, natúr vagy koktélszalvéták, de ismertek még a dinner szalvéták, a tiszta cellulóz vagy az újrahasznosított szalvéták, valamint a textil- és papírhatásúak is. Fontos megemlíteni még a díszszalvétákat, az éttermi szalvétákat, a mintás, valamint a logózott változatokat is.
Rétegek, színek és méretek
Helyzetek, ízlések határozzák meg a szalvétaválasztás mikéntjét, hiszen ezektől is függenek, hogy milyen méretű, anyagú, színű, hajtású típusra bólintunk rá:
- Funkcionalitás szempontjából fontos tudni, hogy minél több rétegű az adott szalvétatípus, annál jobb lesz a nedvszívó képessége és a minősége.
Lényeges a szín is – bár nagyon vonzóak a mintás, színes változatok, de egy üzleti vacsoránál jobb biztosra menni, és az egyszínűek mellett dönteni. Persze egy kerti partinál már bármi megengedett lehet.
- A méret is fontos kérdés: míg a kisebb méretű lapokat a koktélokhoz vagy desszertek érdemes adnunk, addig a nagyobb méretűeket a főételekhez “mellékeljük”.
A szalvéták az étkezés nélkülözhetetlen kellékei… Használjuk őket továbbra is bátran!
Fotó forrása: flor.hu