Nincs is finomabb, mint a kézzel gyúrt és szaggatott tészta, lehet akár mákos, gránátos, vagy cérnametélt a levesben. Nagyanyáink tudománya a házi tésztakészítés, melynek fortélyait a Csalán egyesület által szervezett, gyerekeknek szóló kalandnapon most kipróbálhatod: gyúrhatsz, vághatsz, tekerhetsz és végül kóstolhatsz.
Március 11-én, szombaton 9 órától a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskola és Óvodában a berhidai Veres Jánosné és Kellerné Szász Anikó kalauzol el bennünket a tészták világába, és szívvel-lélekkel segít minket a különleges tésztaformák készítésében.
Fehér, barna, tojásos, durum, orsó, csiga, penne, cérnametélt, lasagne… A boltokban tésztafélék tömkelege közül válogathatunk, mégis a legfinomabb, amit mi magunk készítünk el. Lehetséges, hogy nem láttál még hasonló műveletet a konyhában? Pedig igazán izgalmas és lenyűgöző, ahogy a megfelelő keménységűre gyúrt tészta egyenletesen kinyújtott lapjaiból, szinte mértani pontossággal sorakoznak a tésztakockák, szélesmetéltnek valók!
A tésztanapon való részvétel regisztrációhoz kötött. Az első tíz regisztráló gyermek a programon ingyenesen vehet részt, így jelentkezzetek mielőbb, sőt, szólj a szomszéd lányoknak is! Jelentkezéseteket március 8-ig a [email protected] e-mail címre várjuk.
A gyermekek felügyeletét és Veszprémből való kiutazását a Csalán egyesület segíti, de természetesen ez a hozzátartozók által egyénileg is megoldható. A foglalkozással kapcsolatos további részletek egyeztetése a regisztrációt követően történik.