A balatoni régió gasztronómiájának legjelentősebb képviselői, több mint 50 étterem és borászat mellett idén Franciaország és Argentína kulináris különlegességeit mutatja be a látogatóknak a Balaton Wine & Gourmet.
A régió legnagyobb gasztronómiai fesztiválját idén szeptember 21. és 24. között rendezik meg Veszprémben. Családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek exkluzív élményétkezései várják a vendégeket az ország legszebb rendezvényhelyszíneinek egyikén, a Veszprémvölgy varázslatosan szép környezetében.
A kulináris fesztivál programjait sajtóeseményen jelentették be a szervezők. Az eseményen részt vett dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Hernán María Patiño Mayer, Argentína magyarországi nagykövete, Porga Gyula polgármester, Mészáros Zoltán, a Balaton Wine & Gourmet ügyvezető igazgatója, Tungli Péter, a Balaton Wine & Gourmet programigazgatója és a rendezvény házigazdája, Gianni Annoni.
A minőségi ételeknek és italoknak szentelt négynapos ünnepen a balatoni régió gasztronómiai csúcsszereplői, több mint 50 étterem és borászat lesz jelen. Mellettük mintegy félszáz izgalmas program közül lehet válogatni: szabadtéren nagyszínpadi étel- és italbemutatók ingyenes kóstolókkal, borszakmai élménysátor, az egykori jezsuita templom lélegzetelállító atmoszférájú belső tereiben pedig mesterkurzusok és vezetett kóstolók, valamint hazai és nemzetközi séfek élményétkezései is várják a látogatókat.
A vezető képen balról jobbra az argentin nagykövet, a rendezvény programigazgatója és a házigazdája az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón