• Közélet
  • Kultúra
  • Sport
  • Szubjektív
  • Tabu
  • Médiaajánlat
Veszprém Kukac Hírportál
Támogatás
No Result
View All Result
  • Közélet
  • Kultúra
  • Sport
  • Szubjektív
  • Tabu
  • Médiaajánlat
Veszprém Kukac Hírportál
Támogatás
No Result
View All Result
Veszprém Kukac
No Result
View All Result

GOURMET FESZTIVÁL – Mangalicapörkölt rántva

by S. Bonnyai Eszter
2017.05.18.
in Életmód
A Villa Medici csapata egy korábbi Gourmet Fesztiválon. Fotók: Villa Medici

A Villa Medici csapata egy korábbi Gourmet Fesztiválon. Fotók: Villa Medici

138
SHARES
1.3k
VIEWS
Megosztom a FacebookonMegosztom a Twitteren

Ez is tetszeni fog

MŰVÉSZETEK VÖLGYE – Ingyenes mammográfiás emlőszűrés

V-BIKE – Folyamatos fejlesztések

MATCHA – Koffein, egészség és esztétika egy csészében

Összefut az ember szájában a nyál az idei Gourmet Fesztivál honlapjának menükínálatát böngészve, veszprémi szíve pedig örvendezik, hiszen a több mint negyven meghívott étterem között, amelyeket az ország legjobbjai közül válogattak, három ismerős nevet is talál. A budapesti Millenárison május 18-a és 21-e között a Villa Medici, a Chianti és az Oliva csapata is bemutatkozik.

A Villa Medici éttermének séfje, Amrein Csaba több mint húsz éve „vezényli” az országos ismertségű hotel konyhájának mindennapjait. Ez se könnyű feladat, na de hogyan lehet a bázistól 120 kilométerre, több napon át, több ezer embert színvonalasan kiszolgálni? A kulisszatitkokról a felkészülés finisében kérdeztük.

– Ötödik alkalommal veszünk részt a fesztiválon, mostanra már elég nagy rutinunk van, ismerjük a nehézségeket. Nem véletlen, hogy saját villanyszerelőnk is lesz. Egy ekkora rendezvényen mindig adódhatnak gondok az áramellátással, így viszont nem kell külső segítségre várnunk, ha bármi zavar keletkezik. Visszük a konyháról a fél infrastruktúrát, a személyzetből is több kolléga a fesztiválon fog dolgozni. Emiatt a Villa Medici étterme ezekre a napokra bezár, hiszen nem tudnánk a tőlünk megszokott minőséget nyújtani, de a Nosztalgia Garden étterem zavartalanul fogadja a vendégeket.

Hihetetlen szervezést igényel egy ilyen gasztronómiai bemutató. Szállás, parkolás, formaruha, hűtőautó, technikai felszerelés, tányér, pohár, szalvéta és minden egyéb, ami ahhoz kell, hogy nem éttermi körülmények között is éttermi igényességgel tudják kiszolgálni a fesztivál látogatóit. Amrein Csaba hatoldalas listát írt a vinni valókról, hiszen a Millenárisról nem lehet csak úgy hazaugrani az elfelejtett dolgokért. Működőképesen, jó minőségben és elegendő mennyiségben kell mindennek rendelkezésre állnia. Ahogy a korábbi években, az első nap idén is a szakmai közönségé, de péntektől már beindul a nagyüzem. A hétvége mindig a legerősebb, napi 1200-1500 adag étel elkészítésére és kiszolgálására kell felkészülnie a helyszínen dolgozó három szakácsnak és két felszolgálónak. Akkor is, ha a Gourmet Fesztivál „hagyományait követve” megint szakadni fog az eső, mert a gasztrokultúra megszállottjait semmi sem riasztja el.

Gourmet Fesztivál, GOURMET FESZTIVÁL – Mangalicapörkölt rántva
Gourmet Fesztivál, GOURMET FESZTIVÁL – Mangalicapörkölt rántva
Gourmet Fesztivál, GOURMET FESZTIVÁL – Mangalicapörkölt rántva

Idén a mangalica és az eper jegyében hirdették meg a fesztivált. A Villa Medici konyháján alapos előkészületek és többszöri próbafőzés után született meg az ínycsiklandó kínálat: mangalicaszűz pritaminpaprika kéregben, valamint rántott mangalicapörkölt. Az eperből mousse, fagylalt, eperkaviár és csokis variáció készül.

Rántott mangalicapörkölt? Elképedt arcomat látva Amrein Csaba beavatott a titokba:

– A pörköltet pofából és körömből főzzük, amit így, ebben a formájában nem mindenki szeret. Viszont remekül megdermed, fel lehet szeletelni, bepanírozni és kirántani. Dödöllével és körömpörkölt mártással kínáljuk. Mivel nincs háttérkonyha, előkészített állapotban visszük magunkkal a fogásokat, de ott, a faház mini konyhájában, frissen készülnek el a tányérra kerülő adagok. Kíváncsian várjuk a fogadtatást, hiszen a leghitelesebb visszaigazolás mindig a vendégektől érkezik. Reméljük, hogy veszprémi törzsvendégeink közül is sokan fogják felkeresni a standunkat!

Címkék: Oliva
Előző hír

KUTYÁK ÉS EMBEREK – Világok kapuit nyitogatják

Következő hír

VESZPRÉMVÖLGY – Remek program, finom falatok

Kapcsolódó Cikkek

MŰVÉSZETEK VÖLGYE – Ingyenes mammográfiás emlőszűrés

MŰVÉSZETEK VÖLGYE – Ingyenes mammográfiás emlőszűrés

by Veszpremkukac
2025.07.15.

A Művészetek Völgye Fesztivál ideje alatt idén nemcsak kulturális élményekkel gazdagodhatunk, hanem az egészségünkért is tehetünk. Július 25-én, pénteken ingyenes...

V-BIKE – Folyamatos fejlesztések

V-BIKE – Folyamatos fejlesztések

by Veszpremkukac
2025.07.03.

A Veszprémben 2023 közepén útjára indított V-Bike közbringarendszer jelentős bővítésekkel vág neki a nyári szezonnak. A közel nettó 200 millió...

MATCHA – Koffein, egészség és esztétika egy csészében

MATCHA – Koffein, egészség és esztétika egy csészében

by Tihanyi Kata
2025.06.27.

Már évek óta kerülgettem a matchát, de valahogy sosem jutottam el odáig, hogy tényleg meg is kóstoljam. Láttam mindenhol: Instagramon,...

KÖNYV – Szülés oxitocin nélkül

KÖNYV – Szülés oxitocin nélkül

by Veszpremkukac
2025.06.27.

Dr. Szuromi András Veszprémben kezdte a pályafutását. A Szülés oxitocin nélkül című könyvét pár héttel ezelőtt a Veszprémi Ünnepi Könyvhéten...

Következő hír
VVHHFE – Egy nap a sport és az egészség jegyében

VESZPRÉMVÖLGY – Remek program, finom falatok

TÁMOGASD MOST
A VESZPRÉM KUKACOT
Támogatom

Rólunk

Veszprém város online közéleti portálja

Rovatok

  • Közélet
  • Kultúra
  • Sport
  • Szubjektív
  • Tabu

Cimkefelhő

Europa Fidesz földrengés függőség hétvége koncert kézilabda Kína kütyük Menekültek plakát rendszerváltás Ukrajna választás vásárlás

Fontos

  • Kapcsolat
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Médiaajánlat
  • Hozzászólási és moderálási szabályzat
  • Impresszum

© 2023 VeszprémKukac - Veszprém online közéleti portálja

No Result
View All Result
  • Közélet
  • Kultúra
  • Sport
  • Szubjektív
  • Tabu
  • Médiaajánlat

© 2023 VeszprémKukac - Veszprém online közéleti portálja

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.Elfogadom