Egyetlen étterem, kávézó, hotel és egyéb vendéglátóhely sem lehet teljes tökéletes étkezőszékek nélkül, ezért a tulajdonosok részéről ezek kiválasztása jelenti az egyik legfontosabb lépést.
A vendéglátóipari székek dönthetnek a vendégek étkezési élményéről, kényelmetlenségük étkezés nélküli távozáshoz vezethet, de ugyanez a vége, ha nem elég tartósak és ellenállóak a nagy igénybevétellel szemben, így nem szalonképesek.
A megfelelő éttermi étkezőszék kiválasztása tehát ijesztő feladat lehet, ezért is állítottuk össze ezt az útmutatót, hogy segítsünk Önnek a lehető legjobb döntést meghozni. Milyen típusú székek közül választhat? Milyen szempontokat vegyen figyelembe?
A székek az éttermi bútorok kulcsfontosságú elemei
A Dublino vendéglátós szék kínálatában számos különböző stílusú és típusú éttermi étkezőszék közül választhat. Fontos, hogy olyat szerezzen be, amely nemcsak jól néz ki, de vendégei számára komfortos is, ugyanis ha kényelmetlenül érzik magukat, az negatív benyomást kelthet a vendéglátóhelyről.
A legfontosabb szempont a kényelem és a funkcionalitás, ezért gondolja át, átlagosan mennyi időt és mivel töltenek vendégei az asztalnál. Más típus lehet ugyanis megfelelő egy kávézáshoz vagy egy szelet pizza elfogyasztásához, mint egy többfogásos vacsora vagy bankett esetén.
A szék stílusának illeszkednie kell a vendéglátóhely általános stílusához, továbbá elég tartósnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a nagy, valamint a különböző súlyú és magasságú emberek általi igénybevételnek, a napi többszöri használatnak. A tisztíthatóság és a karbantartási igény is fontos szempontok, ahogyan az ár is az lehet.
Klasszikus, modern vagy kortárs?
Amikor a tökéletes éttermi széket keressük, az első dolog, amit figyelembe kell venni, hogy milyen stílust szeretnénk, igazodnia kell az enteriőr kialakításához. A klasszikus székek mellett modern stílusút is választhatunk. Ezek jellemző vonásai a tiszta, egyenes vonalak, a fémek, az üvegszálas plexi és műgyanták használata. A modern dizájnban főszerepet játszik a minimalizmus, a “kevesebb több” alapkoncepciója, nincsenek felesleges részletek, túlzó színek vagy textíliák.
A kortárs éttermi székre a különböző stílusokból kölcsönzött elemek, az egyszerű és tiszta vonalvezetés és általában modern anyagok és formák, az egyszerű funkció jellemző.
Egyéb fontos tényezők
Az éttermi szék gyakran kompakt, karfa nélküli, így kevesebb helyet igényel, és nagyszerűen használható akkor is, amikor egy asztalnál néhány plusz ülőhelyet kell teremteni. A karosszékek több helyet foglalnak, mint egy hagyományos vendéglátós szék, ugyanakkor kényelmesebbek és exkluzívabbak.
A rakásolható székek helytakarékos megoldást jelentenek, így bizonyos alkalmakkor nélkülözhetetlenek lehetnek egy étterem számára.
Beltérre bátran választhatók fából készült és kárpitozott ülőalkalmatosságok.