Kókuszos szaloncukrokat teszteltek a Nébih szakemberei a vásárlókkal együtt. A szaloncukorteszt során mindent rendben találtak.
A 10. születésnapját ünneplő Szupermenta szezonális terméktesztjének főszereplői a kókuszos szaloncukrok voltak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el. A szaloncukrok jól szerepeltek a teszten: a vizsgált élelmiszer-biztonsági és minőségi paraméterek megfeleltek. A kókuszos édességek rangsora ezúttal egy rendhagyó, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött jubileumi rendezvényen dőlt el – olvasható a Nébih hírlevelében.
A Szupermenta szaloncukorteszt ezúttal a kókuszos ízesítésűekre fókuszált. A 19 termék közül 15 cukorral, 4 pedig édesítőszerrel készült. A dobozos és zacskós kiszerelésűek mellett lédig szaloncukrokat is vizsgáltak. Fajtájukat tekintve 15 mártott és 4 töltött szaloncukor vett részt a tesztben. A termékek között volt tejcsokoládés, étcsokoládés és kakaós bevonatú. A Nébih laboratóriumaiban végzett élelmiszer-biztonsági és -minőségi vizsgálatok részeként ellenőrizték többek között a termékek cukor-, édesítőszer-, valamint transzzsír- és allergéntartalmát.
A szakértő és laikus kóstolók pontozása alapján kialakult rangsorban a dobogó legfelső fokát a Spar Kókuszos szaloncukor étcsokoládéval érdemelte ki, a második helyezést a Favorina Kókuszos szaloncukor tejcsokoládéba mártva, a harmadik helyen pedig a Lissé Szaloncukor kókuszos tejcsokoládéba mártva bizonyult kiválónak.
További információk, érdekességek és a szaloncukorteszt részletes vizsgálati eredményei elérhetőek a Nébih Szupermenta oldalán.
Vezető kép forrása: Nébih